Kinderfeestjes

Jarig of gewoon iets te vieren? Bij Scherf en Verf kun je met vriendjes en vriendinnetjes superleuke feestjes bouwen!

Het programma bestaat uit draaien op een professionele draaischijf en boetseren (handvormen).

DSCN1264DSCN1265

Met handvormen leer ik je enkele techniekjes om te zorgen dat oren, neuzen, poten, stelen, blaadjes etc. goed vastzitten. Ook maak je kennis met klei door een holle bol te maken. Deze hoef je niet te gebruiken maar kan wel bijvoorbeeld een olifant, sumoworstelaar, wereldbol of poes worden.

Als alle kinderen lekker aan de slag zijn en weten wat ze willen maken, ga ik een demonstratie aan de draaischijf geven.

DSCN1255

Om beurten mag elk kind zelfstandig aan de draaischijf zitten en kan het gevoel ervaren dat er, met wat hulp hier en daar, een zelf gedraaid potje, bakje of vaasje tevoorschijn komt. Een ervaring!!! Het is niet makkelijk maar het is superleuk om te doen en het lukt altijd uiteindelijk! In ieder kind zit een pottenbakkertje!

DSCN1261

Na ongeveer 2 à 3 weken zijn alle werkstukjes klaar om opgehaald te worden. De gedraaide werkstukjes hebben dan een mooie blauwe glazuur en zijn 2x gebakken.

Kinderfeestjes kunnen worden ingepland op woensdagmiddagen, zaterdagen en zondagen of in overleg op enig ander dagdeel in de week.