Dorien Verwaaijen

Ik ben inmiddels al ruim 20 jaar bezig met klei. Het begon met een cursus bij de SKVR en al snel wist ik: ik ga nooit meer iets anders doen! Wat is dit leuk!!

Bij de SBB in Gouda (nu NKO) heb ik de kneepjes van het handvormen en de verschillende technieken van het draaien geleerd. Een waardevolle opleiding die ik heb aangevuld met een extra jaar glazuren/decoratietechnieken. Vrijwel direct na het behalen van mijn diploma (2007) kon ik werken bij Cock keramiek in Bergschenhoek als docente draaien en boetseren. Na 10 jaar daar met veel plezier gewerkt te hebben, zijn er weer nieuwe uitdagingen op mijn pad.

Tijdens mijn studie ben ik met een  eigen  atelier  gestart. Na enkele omzwervingen is het atelier nu op de Asserweg in Rotterdam/Schiebroek.

Een gezellig en groot atelier waar ik met veel enthousiasme les geef, workshops organiseer en waar kinderen hun verjaardagsfeestje kunnen geven. Mijn persoonlijke doel is toch telkens weer om iedereen blij weg te laten gaan. Klei blijkt toch het middel te zijn om te ontspannen en even te ontsnappen aan de dagelijkse beslommeringen. Creativiteit zit in iedereen, al gelooft niet iedereen dat, het is er! Bij Scherf en Verf is het een ideale plek om dit te ontdekken. Ieder op zijn eigen niveau, ieder met zijn eigen tempo.